zondag 27 februari 2011

Deel 2 van het handwerktasje

 Hier is dan de verassende binnenkant van het etui. Is het niet schattig ???
De binnekant is dus verdeel met drie baboushka's, waardoor er drie afzonderlijke zakjes ontstaan. In ieder lijfje (het groene gedeelte) is ook een apart zakje en het blauwe schortje is ook nog weer een zakje.
Dus superveel ruimte om al je spulletjes, zoals je potlood, lineaaltje, schaartje e.d. mee te nemen.




Ook zit er een hangertje van een klein Baboushka bij om aan je schaar vast te maken, zodat je deze altijd makkelijk kunt terugvinden.

zaterdag 26 februari 2011

Nieuw handwerktasje en etui van Mely and Me





In het vorige bericht vertelde ik al van mijn bezoek aan de beurs in vijfhuizen. Ik was hier met Francoise van de Quilterij en stond bij haar drie dagen in de stand.
Omdat het altijd leuk is met een werkje bezig te zijn en omdat de mensen dit ook leuk vinden om te zien was ik met het nieuwste patroon van Melly and Me begonnen. Een handwerktasje met etui en scharenhanger.
Wat een SUPER patroon zeg! Zo enorm leuk en afwisselend om te maken. Echt een aanrader....en ja het resultaat is echt erg leuk.

Maar ik hou jullie nog een beetje in spanning morgen volgt de binnenkant van het etui, en dit is heel verassend !!

donderdag 24 februari 2011

Wat is het toch een geweldige bezigheid !!!!!


 


Twee weken geleden ben ik naar de beurs geweest in Vijfhuizen. Hier was Supergoof (Ingrid) als gastexposant met al haar wonderschone quilts. Mens wat heb ik genoten van al dit moois van haar.
Echt helemaal gecharmeerd was ik van de quilts. Zoals zoveel onder ons denk ik, gezien het aantal bezoekers van haar weblog.

Maar 1 quilt was voor mij favoriet, de Home Sweet Home quilt. Echt helemaal te gek. Zodoende dat ik dan ook het boek waarin deze quilt beschreven staat meteen wilde hebben. Dus op zoek naar het boek en gevonden. Moest wel wachten tot ik het via de post binnen had. Dus lag dagelijks op de deurmat te wachten op de postbode.

Eindelijk afgelopen zaterdag was het zover, het boek kwam binnen. En natuurlijk meteen erin gedoken om alles te lezen en eens goed te bekijken. Helemaal top, want ik ben gek op appliqueren. En deze quilt is dus voor 90% geappliqueerd.

Zondag de lapjes uit gaan zoeken, die ik ervoor al uitgesorteerd had. De moderne lapjes had ik al gescheiden van de klassieke lapjes. En juist deze klassieke lapjes heb ik voor deze quilt nodig.
Op de foto's zie je de mand met gesorteerde lapjes en het geweldige boek, de lapjes voor het 1e blok en ook al de eerste resultaten.

En het is me toch leuk om te doen..................ben helemaal verkocht !!!!!!!



woensdag 9 februari 2011

Naaldenboekje van Cinderberry Stitches af.....



Wat is het leuk geworden toch ???
Naaldenboekje 7 is dit, nummer 8 ligt ook klaar om in elkaar gezet te worden.
En nummer 9 en 10 zijn bij mij ook al bekend welke dat gaan worden.
Maar dat houden jullie nog tegoed!













dinsdag 8 februari 2011

Blokjes Sweet Pieces


Zoooo, de blokjes van de Sweet pieces van deze maand zijn al klaar. Het is ook zo'n lekker werkje. Wat zijn ze weer schattig.
Op naar de volgende twee, er komen er 12 in dacht ik.


maandag 7 februari 2011

Wat een toeval......

Kwam er pas achter, nadat ik eigenlijk al begonnen was met de Cathedral window dat het nieuwe behang in mijn atelier ook het patroon van Cathedral window is. Hierboven is de foto helaas te licht, maar je kunt het wel zien.
De foto hierboven is weer te donker, het valt ook niet mee om een fatsoenlijke foto te maken hoor. Heb er zeker 10 gemaakt, maar allemaal overbelicht. Dus moeten we het hier maar mee doen. Maar deze is toch weer ietsiepietsie duidelijker dan de bovenste. Toch !!!!

dinsdag 1 februari 2011

Een nieuw klein uitprobeer projekt



Gezien in een tijdschrift, een uitleg gevonden op internet en stofjes gekocht in de winkel
Ik wilde heel graag Cathedral window uitproberen.
Het gaat een kussen worden, veel te veel werk voor een hele quilt

Hier enkele lapjes gevouwen voor de ondergrond, alleen dit is al een hele klus om te klaren.
Dus doe er maar een paar tegelijk. Moet er in totaal 36 maken, heb er nu 14.